Wytrawny gin o leśnym posmaku: belgijski gin domowej roboty

Premium Mixers

Belgia raczy nas nową, leśną odmianą ginu – Forest Spirits. Zainspirowane różnymi porami roku i ich smakiem niedługo na rynek zostaną wprowadzone cztery różne rodzaje ginu. Wiosna i Lato są, co prawda, tuż za pasem, ale teraz skupmy się na dwóch rodzajach ginu, które są dostępne teraz. Jesień i Zima to dwa świetnie pomyślane giny, które są doskonałe na początek. Szczególnie wersja Zima przykuwa naszą uwagę, ponieważ łączy idealny styl londyńskiego ginu wytrawnego z delikatnym i pełnym smakiem. Najnowsza edycja – Wiosna – pojawi się 21 marca. Wzbogacona o płatki róż, Wiosna posiada unikatowy smak. Sądząc po Zimie i Jesieni, możemy liczyć na coś naprawdę śmiałego. To, co naprawdę wyróżnia Leśny Gin Wytrawny to proces destylacji. Gin ten destylowany jest niedaleko Antwerpii przy użyciu własnego alkoholu etylowego w połączeniu z lokalnymi składnikami. Posiada on jakby mleczną nieprzezroczystość, która wyróżnia go spośród innych ginów. Zawdzięcza to zawieszonym w nim, wysokiej jakości olejkom eterycznym, które trudno łączą się z alkoholem. Gorąco polecamy serię Forest Dry Spirits w połączeniu z naszymi Tonikami Schweppes Premium Mixer Lavender & Orange Blossom. Kwiatowe akcenty tego toniku doskonale wzbogacą ten wytrawny gin.

Więcej informacji znajdziesz na: http://www.forest-spirits.com/forest-dry-gin-winter